dinsdag

Korleon en Nel - speciaal voor Karolien en Piet

VERKOCHT

En ze leefden nog lang en gelukkig!
Korleon en Nel. 15 jaar lang duurde dat sprookje al. En vanaf vandaag zou dat dus nog lang en gelukkig verder duren. Dagen…weken…maanden waren ze in de weer geweest om van deze dag dé dag van hun leven te maken. Geen van beiden had stil gezeten en geen van beiden had ook maar één detail over het hoofd gezien. Nel zorgde voor something old, Korleon droeg someting blue, Nel had dan weer something borrowed en - vervelend maar wel waar - Korleon had een silver sixpence in his shoe.
Ook voor de rest van de dag was alles geregeld zoals het moest. Precies zoals ze het altijd gepland hadden. Iedereen die ze erbij wilden, waren uitgenodigd. Voor de receptie waren er notedopjes gevuld met de meest verfijnde hapjes, verzorgd door Bolle Bertus, de beste cateraar van het bos en omstreken. Eikenootjestaart en witte servietten voor het avondfeest en Nel koos de meest romantische openingsdans.
De hele weg van hun nest naar de holle boom hadden ze afgelegd met het rattenspan van Rinus Rat en zijn vrienden. Precies zoals ze het altijd al voor ogen hadden. Hun getuigen waren present en burgemeester Heldorp stond paraat. Hun kinderen gedroegen zich als echte bruidsjongens, perfect afgeborsteld.
En daar stonden ze dan…te wachten. Op elkaars ja-woord. Nel staarde nerveus naar de ingang. Als er niet snel een paar gasten kwamen opdagen zou die holle boom wel héél hol klinken…Korleon wroette met zijn voet de cent een beetje meer onder zijn pootje vandaan. Wat zat dat toch lastig! De eerste gast kwam binnen; Boris de bever. Gevolgd door Zelma de zwaan en Hugo haan. Nog maar pas hadden ze Korleon en Nel begroet of de halve dierenwereld meldde zich aan. Ook weer precies zoals Nel en Korleon het in gedachte hadden.
En nu iedereen er was kuchtte de burgemeester. Het was zover. De burgemeester begroette het koppel en iedereen die aanwezig was en sprak over trouw, over goede en kwade dagen, over rechten en plichten, zowel voor man als voor vrouw. Hij vertelde Korleon en Nel hoe verheugd hij was dat hij hen in de echt mocht verbinden en dat hij nog nooit zo’n mooi koppel had gezien. Nel en Korleon straalden, allebei. Tot op dat ene moment.
‘Nel, neem jij Korleon, al jaren jouw partner, dikke vriend en ijverig kameraadje tot jouw echtgenoot?’ ‘ Ja dat wil ik,’ antwoordde Nel vastbesloten.
‘Korleon, neem jij Nel, jouw steun en toeverlaat, jouw rechterhand, of jouw linker als dat je beter uitkomt, tot jouw vrouw? ‘Ja, absoluut en zonder tegenspartelen,’ lachte Korleon naar Nel.
‘Dan zijn jullie nu man en vrouw!...euh waar zijn die ringen?’
Nels pluimstaart viel slap naast zich neer, terwijl haar ogen wegdraaiden.
Korleon probeerde de situatie nog recht te trekken, nam Nel in zijn armen en riep naar de burgemeester:’Moet u nu niet zeggen; u mag de bruid kussen!?’. Waarop hij Nel innig kuste tot groot gejuich van de massa achter hen. De burgemeester was een beetje van zijn melk en stotterde: ‘jaja, maar, die …euh ringen. Dat is toch ook een teken van…euh…’
Korleon en Nel waren nog steeds in elkaars armen en blikken verstrengeld. Op de een of de andere bizarre manier wisten ze ook nog hun twee bruidsjongens bij hen te trekken, terwijl ze alle tradities blauw en oud van zich afschudden. Het hele gezin glimlachte breed.
‘Lieve burgemeester,’ sprak Kornel vinnig terwijl Nel hem vlotjes aanvulde:’ Wat is het nut van zo’n twee ronde dingetjes zonder betekenis….’
‘Als je al twee kinderen, 15 schone jaren en elkaars hebben en houwen in je hart hebt gegrift.’
Met die woorden begon dus de rest van hun leven,onder luid gejubel van iedereen daar aanwezig. Korleon en Nel leefden nog lang en gelukkig!V

Geen opmerkingen:

Een reactie posten